Totaal aantal pageviews

zondag 21 augustus 2011

Achtervolgen

Afgelopen vrijdag kwamen we terug uit een korte vakantie in Belgiƫ. Een heel gepuzzel om thuis te komen omdat er veel files stonden na aanleiding van een achtervolging uitgelopen was op een dodelijk ongeluk waarbij twee doden vielen.

Het nieuwsbericht "Een ongeluk op de snelweg A2 (Utrecht - Eindhoven) ter hoogte van Deil heeft twee mensen het leven gekost. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie. Een derde raakte zeer ernstig gewond." De aanleiding voor dit alles was "Agenten in een surveillancewagen zagen de hardrijder op de A2 richting Den Bosch. De man haalde in via de vluchtstrook, passeerde rechts en botste aan de linkerkant van de weg meermalen tegen de vangrail. Hij reageerde niet op een stopteken, waarna de agenten achter hem aan gingen." Nou lijkt me als je iemand die al hard rijdt nog harder en onbenulliger wil laten rijden, je hem met gillende sirenes moet gaan achtervolgen. Slim!

Is het nog wel van deze tijd om dit soort achtervolgingen te houden op onze volle snelwegen? Is het niet slimmer om gegevens over de auto/bestuurder door te geven en deze op te wachten als deze uitgeraasd is? Of de tank leeg is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten