Totaal aantal pageviews

zondag 2 december 2018

Handen af van onze helden!

Yvonne van Gennip en Leontien van Moorsel. Twee sportheldinnen in mijn leven. En voeg Anky van Grunsven daar ook maar aan toe trouwens. Vrouwen die Nederland op de sportieve kaart plaatsen. Wie kan zich niet de 3 gouden medailles van Yvonne herinneren? En de 'goud hè' muts om dit nog eens te onderstrepen op een humoristische manier.

Maar Nederland zou Nederland niet zijn wanneer we daar maar eens onderzoek naar doen. Waren die prestaties wel schoon? Was er niet een koffertje met urinemonsters kwijtgeraakt? Hmm, verdacht. Laten we dat 33 jaar na dato nog eens even napluizen. Nee, dus! Afblijven van onze helden. Niet doen!

Deze Nederlandse heldinnen hebben prachtige prestaties neergezet. Ik ben daar trots op! Het is blijkbaar zo moeilijk in onze cultuur om te accepteren dat er landgenoten zijn die hoog boven het polder maaiveld uitsteken. Zo hoog dat ze op het hoogste podia stonden. Sporthelden die niet alleen zeer talentvol zijn maar ook alles hebben gegeven om op dat nivo te komen. Daar waar de normale Nederlander allang opgegeven had.

Er moet een nieuwe wet aangenomen worden waarin verslaggevers verboden wordt terug te vallen op hun morele plicht om de bevolking van de waarheid te voorzien bij vermoede dopingszaken van gevallen langer geleden dan de verjaringstermijnen van zware criminele zaken. Gewoon ophouden dus. Nu meteen!